PR Story

MeeDoc-palvelun perustajat Wille Komulainen ja Juho Koponen Pihlajalinnaan

11.11.2016

MeeDoc-palvelun perustajat Wille Komulainen ja Juho Koponen Pihlajalinnaan

Suomen suurimpiin yksityisiin sosiaali- ja terveydenpalvelun tuottajiin kuuluva Pihlajalinna-konserni on rekrytoinut kaksi MeeDoc-etälääkäripalvelun perustajaa, Wille Komulaisen ja Juho Koposen. MeeDocin lääketieteellinen johtaja Komulainen ja teknologiajohtaja Koponen aloittavat täysipäiväisesti Pihlajalinna-konsernissa vuoden vaihteessa.

Pihlajalinna on ollut pitkään johtava sähköisten palveluratkaisujen hyödyntäjä kuntien sosiaali- ja terveyspalveluiden ulkoistusliiketoiminnassa. Sillä on pitkä historia myös digitaalisten yksityisten terveyspalveluiden tuottamisessa. Digitaalisten palveluiden merkitys kasvaa jatkuvasti, joten Pihlajalinna kiihdyttää niiden kehitystä.

"Tulevaisuudessa sähköiset kanavat ovat ensisijainen tapa hyödyntää älykkäitä palveluja. Henkilökohtaisen, fyysisen kohtaamisen merkitys ei silti tule vähenemään. Uusilla palveluilla varmistamme, että terveydenhuollon ammattilaiset voivat keskittyä asiakkaan palveluun", sanoo Pihlajalinnan tietohallintojohtaja Tuomas Otala. "Wille ja Juho tuovat meille vankkaa osaamista digitaalisten ratkaisujen tuottamisesta ja paljon ideoita uusiin palveluihin."

Lääkäri Wille Komulainen aloittaa Pihlajalinnassa terveydenhuollon palvelujen kehitysjohtajana. Hyppy startupista isoon yhtiöön avaa hänen mielestään uusia mahdollisuuksia.

"Olen aina uskonut muutosten syntyvän yrittäjyyden kautta. Pihlajalinnassa kuitenkin yhdistyy juuri sellainen tekemisen meininki, arvomaailma ja asiakaslähtöisyys, joita suomalainen terveydenhuolto tarvitsee", Komulainen sanoo. "MeeDocin kanssa pääsimme murtamaan perinteisiä malleja ja raapaisemaan ongelmien pintaa. Pihlajalinnassa meillä on mahdollisuus päästä vaikuttamaan paljon suuremmassa mittakaavassa huoltosuhteen heikkenemisen kanssa painivan Suomen terveydenhuollon kehitykseen."

Sähköisten palvelujen kehitysjohtajana aloittava Juho Koponenkin uskoo, että Pihlajalinnassa pääsee hyödyntämään MeeDocissa tehtyä uraauurtavaa työtä.

"Nyt meillä on mahdollisuus parantaa kokonaisvaltaisesti potilaan hoitoprosessia, ja siinä digitaaliset palvelut ovat merkittävässä osassa. Uskon, että MeeDocista saadut opit etälääketieteen kehittämisestä auttavat meitä tuottamaan Pihlajalinnassa uudenaikaisia terveyspalveluita, jotka ovat sekä tehokkaita että asiakkaille vaivattomia", Koponen sanoo.

Pihlajalinna Oyj

Lisätietoja:
Tuomas Otala, tietohallintojohtaja, CIO, 040 567 3774
Wille Komulainen, kehitysjohtaja, terveydenhuollon palvelut, 040 509 7859
Juho Koponen, kehitysjohtaja, sähköiset palvelut, 044 509 7872

Jakelu
Keskeiset tiedotusvälineet
investors.pihlajalinna.fi

Pihlajalinna lyhyesti

Pihlajalinna on yksi Suomen johtavista yksityisistä sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden tuottajista. Yhtiö tuottaa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita yksityishenkilöille, yrityksille, vakuutusyhtiöille ja julkisyhteisöille ja tarjoaa palveluita lääkärikeskuksissa, terveysasemilla, hammasklinikoilla ja sairaaloissa ympäri Suomea. Yhtiö tuottaa Dextra-brändin alla toimivissa yksityisissä lääkärikeskuksissa ja sairaaloissa muun muassa lääkärivastaanotto- ja erikoissairaanhoidon palveluita mukaan lukien päivystyspalvelut, monipuoliset kirurgiset palvelut sekä työterveyshuollon ja suun terveydenhoidon palvelut. Pihlajalinna-brändin alla Yhtiö tarjoaa julkisyhteisöille sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuotantomalleja, joiden tarkoituksena on julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyönä tuottaa laadukkaita palveluita julkisrahoitteisen terveydenhuollon asiakkaille.